Cildiniz için mükemmel formülü bulmuş olma ihtimaliniz nedir? Yoksa sizin için bakım sadece tıraş olmak ve yüzünüzü yıkamaktan mı ibaret? Cildinize karşı bakım alışkanlıklarınız ne olursa olsun, mevsim değişimleri ve iklim cildinizi yormaya devam edecek. Kaşınan ve kuru hissettiren ya da fazla yağlı olduğu için kontrolden çıkan cildinizi koruma yöntemlerini yazdık, bakalım kaçını uyguluyorsunuz?

Daha kısa, serin ve az duş alın

Nasıl yani “az” duş almak dediğinizi duyar gibiyiz ama bahsettiğimiz, her gün günde iki kere uzun uzun duş almamak. Duş alışkanlıklarınız şöyle olmalı; kullandığınız su ılık, duş süresi kısa ve en fazla günde bir kere. Aslında saçların kafa derisindeki yağa ihtiyacı olduğu için gün aşırı da duş alabilirsiniz ancak bu özellikle yaz mevsiminde çok zor. Sıcak su da harika görünse de deriyi soyduğundan faydalı yağları da suyla birlikte götürür. Bu nedenle ilk adım duş alışkanlıklarımızı değiştirmekten geçiyor. Eğer bunlar size hitap etmediyse, belki diğer yöntemleri uygularsınız, okumaya devam!

Kuru havalarda balm kullanın

Dudak balmı da kullanabilirsiniz tabii ama bahsettiğimiz after shave balm’ları. Birçok nemlendirme özelliği olan ürün var, eminiz siz de bir kısmını kullanıyorsunuz; yağlar, kolonyalar, kremler, losyonlar… ama özellikle mevsim geçişlerinde kuru bir cildiniz varsa balmlara geçiş yapmanız iyi olur. Eğer cildiniz yağlıysa kullandığınız ürünlerin yağ değil, su bazlı olmasına özen gösterin. Yoksa istediğiniz performansı alamazsınız.

Tüm vücudunuz nemlenmeli

Elleriniz ve yüzünüz değil, tüm vücudunuz neme ihtiyaç duyar. Özellikle sıcak duştan sonra derinizin gerildiğini hissettiğiniz zamanları düşünün, buradan çıkarmanız gereken iki ders var; sıcak su cildi kurutur ve cildinizin her noktası neme ihtiyaç duyar. Soğuk suyla duş alsanız bile risk almayın, havalar soğukken ya da sıcakken fark etmez, nemlenmeden olmaz!

Sadece vücudunuz değil evinizin de nemi yerinde olmalı

Yaz mevsiminde belki “hava iyi ama nem çok” şeklinde yaşıyorsunuz ama kış boyunca o nem soğuk, rutubet ve hastalık olarak içimize işliyor. Dolayısıyla ne kadar sıcak o kadar iyi modunda hareket ediyorsunuz ve sonuç, gece uyurken kupkuru olmuş bir cilt. Peteklerinizin üstüne bir bardak su bırakarak bile odanızdaki havayı nemlendirebilirsiniz. Bu amaç için üretilmiş pek çok ürün olduğunu da unutmayın!